Viziune

“Poarta Cerului este mai mult decât un nume, este o realitate în care credem”


Biserica „Poarta Cerului” din Timișoara a luat ființă prin voia lui Dumnezeu, ca urmare a viziunii pe care El a dat-o păstorului Nelu Filip în anul 2005. Împreună cu un grup de 28 de credincioși au început să se adune la părtășii de rugăciune timp de câteva luni, perioadă în care această viziune s-a cristalizat, iar în 11 decembrie ale aceluiași an Poarta Cerului și-a deschis porțile pentru oamenii doritori să intre pe dorita poartă a cerului, a fericirii veșnice cu Isus Cristos. La Poarta Cerului, entuziasmul slujirii lui Dumnezeu este la el acasă. O biserică tânără, formată din oameni tineri care și-au pus la dispoziția lui Dumnezeu talentele lor, puterea lor, timpul lor și viața lor. Aici închinarea este molipsitoare, învățătura este motivatoare, părtășia este atrăgătoare pentru că prezența lui Dumnezeu este copleșitoare.

Poarta Cerului este mai mult decât un nume, este o realitate în care credem, este locul în care oamenii pot gusta din atmosfera cerească, pot arunca o privire spre Cerul pregătit de Dumnezeu pentru răscumpăraţii lui, pot asculta glasul lui Dumnezeu care vorbeşte, pot asculta cântarea cerească adusă pe pământ şi pot lua hotărârea de a păşi dincolo, în Împărăţia lui Dumnezeu spre a fi cu El şi aici şi apoi ACOLO pentru vecii vecilor.

LUCRĂTORII ÎN POARTA CERULUI

NELU FILIP

Pastor

Nascut în 10 august 1962 în Dej, jud. Cluj, într-o familie de credincioși penticostali. Satul Valea Groșilor, din imediata apropiere a Dejului a fost locul copilăriei, iar de la vârsta de 15 ani s-a mutat la Timișoara, activând în Biserica Penticostală de pe str. Romulus și apoi slujind în Biserica Elim. A studiat la Christ for The Nations Institute din Dallas, Texas, apoi la Institutul Teologic Penticostal din București și la Facultatea de Jurnalism a Universității Tibiscus din Timișoara. În anul 2005 a deschis Biserica Poarta Cerului pe care o păstorește și în prezent. Este în același timp membru al Comitetului Executiv al Cultului Creștin Penticostal și președinte al Comunității Regionale Penticostale Arad.Este căsătorit cu Lidia și împreună au patru copii: Angela, Cristi, Anda și Daniela.

EUSEBIU STĂNILĂ

Pastor Asistent

S-a născut în data de 10 Martie 1970 în localitatea Tomeşti, judeţul Timiş, unde a şi copilărit. A urmat cursurile Școlii Generale de 10 clase din Tomeşti, judeţul Timiş. A absolvit cursurile Şcolii Biblice Cristos pentru România, din Timişoara. În anul 2001 se stabileşte în Timişoara şi se căsătoreşte cu Mihaela. Împreună sunt o familie binecuvântată cu două fetiţe: Damaris şi Daria. În perioada 2009-2012 slujeşte ca diacon în biserica Poarta Cerului din Timişoara. În decembrie 2012 este ordinat ca prezbiter, apoi in 2016 este ordinat ca pastor asistent. De atunci şi până în prezent slujeşte ca pastor asistent în biserica Poarta Cerului, având diferite responsabilităţi. Se ocupă, în mod special, de creşterea spirituală a noilor convertiţi şi de integrarea acestora în biserică. Este membru al Comitetului Pastoral din biserica Poarta Cerului.

Alexandru Guler

Prezbiter

S-a născut în data de 22 septembrie 1957 în localitatea Hodișel, judeţul Bihor. A copilărit în localitatea "Hodișel", judeţul Bihor. Este absolvent al Universitatii Politehnica Timișoara, promoţia1978-1983, a urmat cursuri post universitare de Finanțe – Contabilitate la Universitatea Ecologica Timișoara și absolvent al Facultății de Teologie Osijek Croația – Extensia Timișoara în anul 1997. Este căsătorit cu Maria, împreună cu care are șase copii. Din anul 2005 și pâna în prezent slujeşte ca prezbiter în Biserica Penticostală Poarta Cerului din Timisoara, având responsabilităţi pastorale şi în bisericile penticostale din zona oraşului Timișoara.

Romică Florescu

Prezbiter

Raul Damean

Diacon

Sorin Streianu

Casier

Călin Martinconi

Secretar

Dorin Grigoraș

Responsabil Ordine